STAY MINDFUL TODAY Groningen & Drenthe
 

Individuele training mindful eten & afvallen

 

Voor wie

Ieder mens heeft een persoonlijke relatie met eten. Mindful eten leert je om je relatie met eten te onderzoeken en te verbeteren. Voor mensen die een levensstijl verandering willen realiseren naar een gezond leven. Dit begint altijd met bewustwording en mindfulness.


"Je hoeft niets te laten tijdens deze training "Mindful eten" alleen iets toevoegen en dat is aandacht."

 Opzet van mindful eten

De training omvat vijf sessies. De training is gedeeltelijk gebaseerd op de reguliere MBSR training maar de focus wordt gelegd op eten en eetpatronen. Bewustwording is de eerste stap tot verandering. Je leert beter te luisteren naar je lichaam, waardoor je de lichamelijke signalen (verlangen, honger en verzadiging) beter leert herkennen. Tijdens de training word je uitgenodigd hierbij stil te staan.

Sessie 1 & 2 Mindful eten

Je leert tijdens deze training niet alleen meer bewustwording van wat jouw lichaam je te vertellen heeft. Maar ook kijken we naar jou eetgewoontes en gaat we samen op zoek naar een gebalanceerd eetpatroon en tevens zullen we samen gaan bewegen. Al met al creëer je een nieuwe 'way of living' welke duurzaam en blijvend is. Je gaat een nieuw gezond patroon ontwikkelen. 

Sessie 3 & 4 Mindful eten

Je leert tijdens deze training een relatie te krijgen met eten die compassievol en vriendelijk is. Inzicht krijgen in wat nu jouw patronen en gewoontes zijn als het voedsel aangaat. Bewustwording van geconditioneerd gedrag en wat het effect hiervan is op jou. Bewustwording van hoe je mind jou kan beïnvloeden en leren dat jij hierin keuzevrijheid hebt. 

Sessie 5 Mindful eten

Tevens gaan we veel bewegen tijdens deze training. Niet alleen leer ik je verschillende bewegingsoefeningen maar ook zullen we tijdens twee sessies de wandelschoenen aantrekken en een uur gaan lopen in een prachtig gebied.  Waarbij ook mindfulness en opmerkzaamheid een belangrijke rol speelt in het verkrijgen van inzichten en zelfreflectie. Effecten van deze mindfulnesstraining zijn

Mindful eten werkt!
De Universiteit van Maastricht heeft in 2012 een wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd naar de effecten van de training onder een groep deelnemers aan een training mindful eten. Uit het rapport komen de volgende resultaten naar voren:

 • Vermindering van lichaamsgewicht
 • Deelnemers ervaren minder drang naar eten
 • Eten als reactie op emoties en op externe eetprikkels neemt af
 • Men denkt minder obsessief aan voeding
 • Het gevoel van controle verlies over eetgedrag vermindert
 • Zorgen over lichaamsgewicht en -vorm nemen afSchroom niet om even te bellen voor vragen of meer informatie

We kunnen op korte termijn een telefonisch kennismakingsgesprek plannen. Dan kijken we of het klikt en wat mindful eten voor jou kan betekenen. 

Geheel vrijblijvend. Je zit nergens aan vast. 

Maar je kunt je ook direct aanmelden, dan bel ik jou binnen een paar werkdagen om een afspraak te plannen. 

Liever direct even contact? 

Bel,   0624739034

App of 

Direct mailen

Mail gerust...


Direct aanmelden voor de training Mindful eten & gezondheid
Praktische zaken 

Tijdsinvestering: vijf keer een bijeenkomst van anderhalf uur. De training is één op één waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke reflectie / inzichten en aandacht.


Planning: In overleg maken we een  geschikte planning, verdeeld over ongeveer 10 á 15 weken.

Tarieven en vergoedingen

 • Mindful eten & afvallen training:  615,- p.p. (excl. btw) (5 sessies) (Voor particulier €500,- excl. locatie en reis kosten) Excl. vergoeding verzekeraar.

De tarieven zijn inclusief: lesmateriaal, werkboek, oefeningen mp3 en gebruik van matten. Tevens inclusief koffie & thee tijdens de bijeenkomsten

Locatie; de training Mindful eten en afvallen bied ik aan op de volgende locaties:

 1. Groningen aan de leonard Springerlaan 35 een prachtige plek naast het stadspark
 2. Assen aan de Overcingellaan 17  een prima en fijne plek.
 3. Veendam, een fijne praktijk aan huis. (worden geen locatie kosten verrekend)
 4. Of bij jou thuis of op je werkplek als hier een geschikte en rustige ruimte beschikbaar is. (worden geen locatie kosten verrekend) In overleg word een geschikte locatie besproken afhankelijk van jou woon/werkplek. 

In overleg word een geschikte locatie besproken afhankelijk van jou woon/werkplek. 
Terug naar begin

 

E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn